i am better than you.


jag har egentligen saker att skriva här idag. men struntar i det och lägger mig i sängen tillsammans med joel kinnaman, eller i alla fall boken "om" honom. jag har bara läst första sidan än så länge, men det kliar i fingrarna och planen för ikväll är faktiskt att alldeles strax stänga av datorn och lägga mig och läsa. och hoppas att jag somnar tidigt ikväll. imorgon börjar jag jobba på kappahl igen, och jag är nervös. typiskt såklart att jag haft världens smärta i handleden sedan igår. fast det nästan hade gått över, trodde jag i alla fall. jag köpte nya skor i alla fall. de är riktigt blå och jag tänker använda dom som en belöning för det bra jobbet jag kommer att göra imorgon. och för att mina underbara kängor inte ska bli helt söndergådda. nu blir det kinnis. <3

we all got burned.


jag har världens finaste vän. hon ger mig så himla mycket positiv energi. och vi dricker rödvin tillsammans och pratar om mode och bara är allmänt fabulous! så att ni vet. http://jousefinic.blogg.se

go back home now.


jag är hemma från linköping och ikea. för flera timmar sen faktiskt, men det är först nu jag skriver eftersom jag spenderat överdrivet lång tid i badet. jag älskar att ta långa bad. och att fundera. jag älskar att komma till mitt center där jag bara kommer till insikt med hur jag känner över saker och ting. jag tänker alldeles för mycket. men jag har bestämt mig för att bara vara.

nu ska jag bara vara framför paradise hotel streamat från tv6.se.

now playing & ett fynd på indiska.


kärlek och respekt.


bloggen är just nu under konstruktion. det kommer kanske ta en dag till eller så - men sedan slår vi tillbaka med nya krafter. idag gick jag upp klockan tio och kämpar med att hålla mig vid liv, eller vid medvetande. eftersom jag börjar jobba på kappahl igen på måndag känns det som att någon dag den här veckan måste jag ju komma lite i rätt rythm och sådär. idag fick bli den dagen, då cameylou ändå väckte mig och tvingade hem mig, hon hade en sådan där "viktig'dag" då man har femhundra saker att göra och börjar stressa redan när man stiger upp ur sängen. jag åkte hem och planerna för idag är att hitta yoga'träningsvideor, och att åka till ikea tillsammans med mamma och hennes väninna suss. det ska bli roligt, för vem älskar inte ikea?




they say "we got some bad news sir".

och äntligen hemma i min sköna varma säng igen! även fast nästan hela veckan har varit bara helt slapp så är det ändå skönt att komma hem och bara mysa ned sig. just nu lyssnar jag på regina spektor (laughing with) och bara fnittrar åt folk. för att folk är så himla skumma bara. men det gör ingenting. eller det gör det visst, men det är ingenting jag kan styra över.

idag provade jag yoga för första gången och det var hur skönt som helst. jag gillar verkligen hela grejen och förstår egentligen inte varför jag inte provat det innan. kanske för att man är för seg och aldrig får arslet ur vagnen som det så fint heter. så nu när jag säger att det tänker jag absolut börja med menar jag såklart att "jo, det hade varit jättekul. men så kommer det förmodligen inte bli." typ som när man bestämmer sig för att bli hälsosam och börja göra situps. men jag ska försöka lite hårdare med det här - för det var faktiskt väldigt roligt. inte alls som att typ jogga eller göra massa situps.

imorgon vill jag få lite saker av min oändliga lista avprickat. jag ska i alla fall skicka iväg mitt hyreskontrakt - för nu är det påskrivet! första april är det verkligen mitt! & om det löser sig med tjejen som bor där nu så kommer jag att få flytta in redan första mars. sedan ska jag också hämta ett bord jag köpt på indiska. de ska flytta till en annan lokal och tömmer massor och rear ut till halva priset. så jag fyndade ett bord som kanske inte var i sitt allra bästa skick - men ändå så fint. mörkt trä, med fina detaljer och väldigt begagnat. kanske går det att slipa ned det eller snygga till lite? hihi! nu tänker jag i alla fall mysa lite med min kissekatt här bredvid. namaste!


man blir trött på ditt jävla gnäll.

jag är trött på att inte bli trött. jag vill sova om nätterna. i alla fall när klockan börjar närma sig tre-fyra på morgonen. de senaste nätterna har jag även fast jag inte varit det minsta trött bara släckt alla lampor och stängt av datorn, musiken och i alla fall försökt att stänga av tankarna. jag bara somnar inte. i alla fall inte förren vid sju-åtta på morgonen. och sedan sover jag till fyra. jag tror att detta undermedvetet är min taktik att hantera trista vardagar när jag är själv hemma, övertrasserat kontot och inte riktigt orkar göra någonting men är för rastlös för att vara hemma.

imorgon är det i alla fall fredag. vilket betyder att det händer någonting - förhoppningsvis. för mig händer det öl. det skulle vara så himla gott med öl, lantchips och tvspel. efter att ha druckit ett par glas vitt tillsammans med mamma framför let's dance dvs. ja, ge mig alkohol och lite dimma tack!

love of 21.


det är så logiskt, alla fattar utom du.

grattis på mig, grattis på mig! jag kommer att flytta till min helt egna lägenhet i mars/april! jag är så himla glad, så att jag vågar nästan inte tro på det! åh, jag ser så fram emot allt kul, allt ifrån inredning till inflyttningsfest. till mysiga tjejkvällar och att bara mysa hemma. nu gäller det bara att köpa soffa, vinglas, byråer och annat sånt där man behöver! som jag sagt innan ser jag allra mest fram emot dedär små smarta & personliga lösningarna och idéerna. småsmå saker såsom fina pumpar att ha diskmedel i och snygga korgar för sminket inne i badrummet. åh så roligt! nu ska jag kasta mig på alla allt i hemmet'tidningar som ligger och skäpar här hemma hos mamma.



& en liten rolig notis är att idag fick jag veta att mer folk än de jag trodde läser min blogg. lite roligt ändå att jag idag fick ett sms från en person som kände sig träffad av mina "onödiga män"inlägg - fast det inte alls handlar om honom. inte någonstans på hela bloggen. för just i hans fall är det inte mycket att analysera eller undra om, allt är ganska uttjatat och förutsägbart faktiskt. och jag har inte "date'at massa snubbar", det hela är faktiskt exempel från minst tre andra tjejkompisar - alltså inte mina egna erfarenheter allihopa. jag har mest bara träffat skummisar - tydligen, haha, och det var ganska länge sedan faktiskt. men grädden på moset var i alla fall när sms'et närmade sig sitt slut och sista meningen lyder: "det här var sista gången jag läste din blogg i alla fall!". jag känner bara.. oh no! haha. folk behöver faktiskt inte läsa min blogg, men jag har väninnor som påminner mig ibland att uppdatera lite så de vet lite vad som händer, på samma sätt som jag gillar att läsa om vad vänner gör som jag kanske inte träffar varje dag. jag gillar er snälla läsare i alla fall! ;> nu blir det allt i hemmet som sagt.

you and i, babycakes.

schysst känner jag att min statistik bara tog mot himlen. kanske var det mitt oändliga babbel om onödiga män som fick fart på det? i vilket fall som helst så har den här dagen smygit fram i snigelfart med så sjukt många tankar. & om min vackra atte kan strunta i allt som har med det här att göra så kan jag med. nu faktiskt. inga mer killproblem.. nu stänger jag av lite grann. trycker på stopp och slutar försöka göra allt till en matteuppgift som jag ska lösa. jag hade förresten inte ens godkänt i matte, kanske förklarar det också saker och ting?



i alla fall har dagen idag spenderats med cameylou och vi har inte gjort så mycket alls. jag har i stort sett spenderat varenda minut i sängen. skön musik, tända ljus (eller ett försök till det i alla fall för jag hittade inte mina ljuslyktor), och mysigt sällskap. vi skrattade åt massa fjantigheter vi gjort på våra resor tillsammans och hittade både en och två videor vi glömt. sedan satt vi och dreglade när vi såg en intervju med joel kinnaman! och nu när han rakat huvudet också.. just the way i like ittt! ;>

summer air reminds me of.


jag längtar så att jag dör. sommarluft, mysiga cardigans och ingen jävla jacka över. och en egen lägenhet, där jag kommer att hitta mina ljuslyktor, och tända dom så det lyser så fint tillsammans med vårsolen. ja, vilken vårromantiker jag är. händer inte allt bra på våren? (och sommaren såklarrt!)

låt oss bli dom som försvann.


mannen på bilden har ingenting med inlägget att göra.

jag har en bok på gång i mitt huvud. titeln ska vara "onödiga män" och jag känner att det finns många tjejer som kommer att känna igen sig och att förstå sig på den (i alla fall de flesta av mina tjejkompisar). alla skumma saker killar gör, och det som alltid går att analysera sönder i bitar - varför är det alltid han som tar kontakt för att sedan skita i det? är det att killar är schitzofrena? eller är det att vi tjejer inte kan ta att "he's just not that into you?" så att vi kommer på sjukt många ursäkter? men vad är ursäkten till de här onödiga killarna? de som hör av sig och vill jättegärna ses, boka date och skicka sms efter sms - för att sedan efter en/två date strunta i att höra av sig. och låt mig påminna er, de här killarna har inte gjort "booty calls", för något sex har inte alls varit med i bilden. inte oftast i alla fall.

de ringer alltså inte för att ha sex. de vill inte ha något förhållande? vad vill de? har min gamle vän ami rätt? är det så att killarna märker att vi tjejer är totala weirdos att de INTE VILL ses igen? direkt kommer jag på en ursäkt: de har ju hört av sig mer än en gång, bara att de kan vänta i några veckor/månader(/ÅRRR!). så antagligen vill de ju någonting. har killar en inbyggd teknisk pryl som börjar ge varningar att vi tjejer börjar komma över dom? att vi börjar bygga upp våra liv och få kontroll över våra känslor och det där slänget av sjukdomen vi kallar olycklig kärlek? "pip pip pip"

sedan finns det en speciell sak som har etsat sig fast i mitt huvud och får mig att fundera över varför killarna (det här är tre stycken killar in particular) fortsätter att ta kontakt - om & om igen. när de själva är anledningen till att det aldrig går längre än de där jävla små'daterna utspridda på ett år(/två månader)! kan de inte höra av sig till någon annan tjej? vad är det som de får ut av att någon gång då & då när det faller dom in helt out of the blue höra av sig och vilja umgås, vara världens romeo & sedan strunta i det? är det någon form av bekräftelse, eller helt enkelt bara ett sätt att se om de fortfarande har kontroll? jag säger som tim gunn: talk to me!

sedan vet jag ju att genom att skriva det här inlägget och obsessa sådär sjukt mycket i det här ämnet gör mig till ett weirdo - men det är ju ingenting killarna i fråga vet om (hoppas jag.)


you got nothing to say

okej.. ännu en natt då jag är vaken alldeles för länge. min handled värker, och jag mår bara illa. efter hur mycket vila som helst och flera värktabletter verkar det inte bli mycket bättre. det hela har legat i i ett par dagar nu, och som grädden på moset har jag huvudvärk också. why, oh why? hm.. updates sedan senast? jag hade ju tänkt att skriva igår med de goda nyheterna att jag fått ta av mitt gips nu! det känns hur skönt som helst. jag har ju saknat min hand, min tatuering och att kunna shampoonera håret som en normal människa. och att kunna dra på mig tröjor och sånt där. skönt som tusan alltså! annars har jag ju som ni vet hållt på och gjort "vuxengrejer" såsom att söka lägenhet - jag ska på en visning imorgon! och fylla i papper till försäkringskassan, prata med min arbetskonsulent och styrt upp med en betalningsplan för mina linser som borde fungera. (ja, jag känner hur ni somnar här..) jag har också gjort jävligt "ovuxna"grejer som att vara vaken hela natten och se på alla avsnitt av paradise hotel. tyvärr, ja.



& idag hade jag en riktigt mysig kväll hemma hos therese. vi drack rödvin och spelade sanning. bara sanning. sånt är alltid så kul, när tjejkompisarna talar om vilka sjukt dåliga ligg de fått ihärda och vad det sexigaste med killar är. nu tänker ni - "pratar tjejer verkligen om sånt?" svar: ja, det gör vi. men vi ljuger också för oss själva och för våra tjejkompisar. ett bra exempel är att alltid ljuga om antal ligg och att aldrig berätta om man har gjort någonting man ångrar (för att tjejer snackar ofta väldigt mycket - och det man ångrar vill man ju inte bli påmind om). idag i sanning confessade vi t.ex vad det obehagligaste en kille har gjort "mot" oss när det egentligen var tänkt att det skulle vara mysigt, och pinsamma upptäckanden av vänner som har sex eller föräldrar som kommit in vid helt fel tillfälle. alltså den ultimata ursäkten för tjejer att kunna snacka dirt!

imorgon hade jag hoppats på en trevlig vinkväll tillsammans med mina härliga. :> men det verkar som om alla sparar sig till lördag? kanske är det läge för mig då att verkligen få min tråkiga "att-göra-lista" avprickad och spendera en kväll hemma och svulla tacos? frukta inte kära vänner, på lördag blir vi alla fina av vin i alla fall! later peeps!

you're the only one i need.

JAG HAR PROBLEM. jag obsessar hela tiden, om allt. jag är helt up in my head och tankarna är helt speedade. allt går jättefort och då jag är stressad över stora saker som lägenhet, sjukhusbesök, sjukintyg, försörjningsstöd, försäkringskassan, destination arbete och arbetsförmedligen (och sjukt många datum och blanketter) blir jag också speedad och stressad över skumma saker. jag kom precis på mig själv att planera in en fika'date in i detalj, med minuter och att göra listor i huvudet. "då måste jag ha med mig det där och ha på mig det där och jag måste göra det där också.."

HA ÖVERSEENDE - jag skrämmer till&med mig själv lite just nu. i'm gonna take a chillpill!


everything, everything ends.

hello peeps! nu har jag landat hemma i sängen igen efter ett par dagars äventyyr! jag har haft mycket att stå i och mycket på gång just nu. idag kom jag i alla fall hem med ett leénde på läpparna efter ett väldigt bra möte med min handläggare på försörjningsstöd. de har beslutat att jag kommer att få en egen lägenhet - äntligen! åh, vad jag längtat! jag är alltså i full rulle med att leta och har en på gång som jag verkligen tycker om. nu är det bara att vänta och se hur det blir och var jag hamnar, antingen i söderköping - eller i norrköping. i vilket fall som helst är jag så himla excited! jag bara längtar efter att få köpa vinglas och ha mysigt folk i MIN lägenhet för trevliga vinkvällar eller mysiga tvspelskvällar. kunna ha vem som helst hemma hos mig - precis närsomhelst. kunna inreda precis som jag vill och få köpa så himla mycket såsaker att fylla mitt hem med! mest ser jag nog fram emot de små sakerna faktiskt. typ som olivtvål och snygga träskålar att ha frukt i, och mysiga stora tékoppar! allra segast blir nog att köpa en soffa. på en låg budget.. men det känns som att det kommer att ordna sig. skönt ska det bli att bo själv också.. tror jag i alla fall. nu efter ett samboförhållande kan jag tänka mig att det kommer att bli lite ensamt. jag får muta folk för att vara hemma hos mig. typ bli en sån där person som bakar mycket.. eller något - haha! i alla fall är jag väldigt glad, & lättad.

och på onsdag får jag äntligen ta av mitt gips - i alla fall ett tag. det kan hända att de sätter på ett nytt sedan igen, om deras handkirurg'kille bestämmer sig för att det behövs. jag hoppas verkligen inte det. men eftersom det fortfarande gör ont och är väldigt obehagligt om jag använder handen för mycket (typ lyfter mitt duntäcke med den handen, eller skriver på datorn med "fel fingrar") så tänker jag att lika bra att inte ta ut någonting i förskott. jag kommer säkert ha det här dumma gipset (fast ett annat liksom) ända tills mars. och ha en mongolidhand i england, ush. nu får det räcka!

men helgen har i alla fall varit mysig och chill!


på torsdagen hade vi korsordskväll hemma hos therese. ne, inte riktigt korsordskväll kanske, men vi fastnade rätt hårt.


fredrik och martin


på fredagen styrde vi upp en fest hemma hos cissi. så jag och fredrik bestämde oss för att se skumma ut.


finaste frida kom på besök.


elias och hans dreaddds!


in the violent hour.

godmorgon! nu har jag vaknat, sminkat mig och dragit på mig några strumpbyxor. idag ska jag kämpa mot kylan tänkte jag. jag hade funderingar på att bara vara hemma - men jag känner att tristessen kommer att äta mig levande. istället ger jag mig iväg till pappa och hoppas på att han lagar någon god mat. chicken tandoori kanskkke? sedan tar jag nog för ovanlighetens skull en sväng till söderköping. kanske händer det någonting där i alla fall? sega kalla dagar som bara smyger förbi.


en tanke slog mig också idag. det här med onödiga killar. jag själv och massor av tjejkompisar har varit med om det där "onödiga killbeteéndet". jag undrar.. vad betyder det egentligen? sådär när killar gör mer än vad som behövs - då de ändå kan få ligga lite utan krångel? vet de inte att de får ligga och tar i med fina komplimanger i alla fall?

exempel 1.
kille träffar tjej; tjej gillar kille, kille gillar tjej och kille säger att han skulle vilja bli tillsammans med henne - men är i slutändan ändå ett själviskt svin som inte alls bryr sig om tjej och struntar i att höra av sig innan preliminärbokad date som han själv föreslagit?

exempel 2.
kille träffar tjej. tjej är inte intresserad av kille. kille vill mysa och göra söta saker med tjej. pussas och titta i ögonen medan han stryker håret från pannan. kille säger att han tycker om tjej. tjej är såklart inte känslokall och blir intresserad av kille. i slutändan vill inte kille göra någonting mer i alla fall?

exempel 2.
tjej är hopplöst förälskad i kille. tjej och kille har tidigare haft ett förhållande som tagit slut pga andra saker än känslor. tjej är inte ledig, och kille flirtar på som fan. tjej vill såklart vara med kille. kille vill träffa tjej även då de inte har sex. i slutändan vill inte kille mer ändå?

du som är kille och är lite smått dum i huvudet får gärna kommentera och svara på vad felet på er är?

hunk hunk hunk



ja, jag har hittat min nya svaghet! min kärlek för små, taniga musikaliska mes'killar är bortblåst. STOR, stark hunk efterlyses! farlig men ändå söt kille som kommer överens med mamma och stryker bort håret från ansiktet. bira, bira, bärs och fotboll och snabba bilar. inget knark och inga labila utbrott tack.

som att du tog mig hem

äntligen hemma under täcket! ja, nu har jag beslutat att jag stannar inne ett par veckor. i alla fall tills man kan gå ut utan att bli täckt av frost, gud så kallt det är ute! bion var i alla fall hur bra som helst. jag och mamma såg på avatar och jag känner att jag får inte nog. jag vill stanna i deras fina värld. så underbar och perfekt film! allt hype om den är totally true - den är precis så bra som det sägs (och lite till!). måla mig blå liksom!

gårdagen var skum, men levererade i alla fall några goda nyheter. jag fick ett samtal från ortopeden som sa att en handkirurg kommer att undersöka min handled ordentligt och se om jag kanske inte behöver ha gipset i de där hela plågsamma tre månaderna. så jag håller tummen för att jag blir av med det när jag åker in igen på onsdag. sedan spenderades kvällen tillsammans med biffen i söderköping. vi spelade massa tv-spel och drack ett glas rödvin eller två. när det blev segt bestämde jag mig för att roa mig hemma hos martin istället och sedan gå över till therese för att träffa ännu lite mera folk. hela kvällen blev som sagt bara skum, men så blir det ibland.

idag är jag i alla fall ganska lättad och glad. jag känner att jag gillar läget lite ändå. <:




i'll meet you there

hemma igen! jag har haft en mysig hemmakväll hos therese där vi små torskar seriöst spelade "med andra ord" säkert fyra gånger. jag och therese spelade det på nyårsdagen så vi hade ju såklart lite plus i kanten där när vi visste varandras beskrivningar för "karatefågeln" (tranan) och "apbilen" (audi). andra laget med elias förlorade ord så himla hårt på saker som fort och brun varm dryck när han svarade "kaffesnabbt?" och tiden gick ut. men det allra bästa var ändå när therese och biffen var i samma lag och gissningarna ledde till ordet "kattålderdomshem"! vad är det för ord liksom, haha? ne, nu ska jag sluta babbla om mitt jätteroliga spel. det kan ju inte vara så kul att höra om om man inte är med.

annars idag har det väl inte hänt sådär massa mer. vi bokade som sagt alla biljetter vi behöver till england och jag längtar rumpan av mig! alltime, alltime, alltime! there - i said ittt! <;

nu ska jag väl försöka hypa ned mig lite grann och tvätta bort mitt smink. lite project runway kanskkke? later peeps!


alla partyn och bakfylledar

dagen idag har spenderats i mode. allt ifrån vilka kläder man ska ha i vår till en snabb checkk i h&m'katalogen till himla massa project runway. finns det något som är bättre än kläder?

en resa till london kanskke?
that's right peeps! idag bokades biljetter och resan blev verklig! vi drar den 17e mars och kommer hem den 21e! järngänget den här gången består av cameylou (& jag såklarrt!), mysiga linnen'pinnen, och lilla ema! det kommer bli (som jag alltid säger) alltime.

men alla detaljer får vänta ett tag.. jag har stora funderingar på att hoppa i något mindre bekvämt än fotbollsshorts och stor tisha till kanske riktiga kläder? och sedan ta en skön bussresa tillsammans med min ipod heela vägen till söderköping för therese'häng. ja, så får det bli. see you in the haze.